Deprecated: Creation of dynamic property WF_Licensing_CSMM::$plugin_page is deprecated in /home/reqcqfaxfw/domains/hiilijatimantti.fi/public_html/wp-content/plugins/minimal-coming-soon-maintenance-mode/framework/wf-licensing.php on line 34
Valaistussuunnittelu | Suunnittelutoimisto Hiili & Timantti

Valaistussuunnittelu

Kun valaistussuunnittelu unohdetaan, niin kuin valitettavan usein tapahtuu, valaistuksesta muodostuu odotettua kalliimpi ja vaikeampi toteuttaa. Uudiskohteissa, omakotitalon tai rivitalon valaistussuunnitelma tulisi olla huomioitu jo siinä vaiheessa kun arkkitehdin viimeiset suunnitelmat ovat valmistumassa. Valaistussuunnitelman luonnos tulisi olla valmis viimeistään ennen sähkösuunnitelman laatimista. Mutta toki suunnitelma kannattaa tehdä jo olemassa olevaan toimistoon tai kotiin, jotta tilassa hyödytään hyvän valaistuksen tuomista hyödyistä. 

“Valaistuksella pystyy tekemään paljon enemmän asioita kuin millään muulla sisustussuunnittelun osa-alueella. Sillä on eniten vaikutusta kokonaisuuteen. Valaistussuunnittelun isoin ongelma on se, että asiakkaat eivät tiedosta sen merkitystä eivätkä siten anna sille sen ansaitsemaa painoarvoa. Valon avulla saadaan nostettua tilan luonne esiin ja tilassa tehtävät toiminnot helpottuvat”, toimitusjohtaja Tiina Mielonen pohtii.

Paras ja ehjin kokonaisuus syntyy silloin kun valaistussuunnitelma tehdään osana sisustussuunnittelua. Kun tiedetään mitä tilassa tulee olemaan ja tapahtumaan, sisustus ja valaistus saadaan keskustelemaan keskenään. Onnistunut ja yksilöllinen valaistussuunnitelma ei voi syntyä tilasta irrallisena. Suunnittelijan on osattava katsoa tilaa aidosti toiminnallisena ja merkityksellisenä kokonaisuutena. 

Valon avulla näkee kokonaisuuden

Toistakymmentä vuotta kestäneen yrittäjänuransa aikana Tiina Mielonen on tehnyt selkeän ja toimivan sisustus- tai valaistussuunnitelman yli 3000 pohjoissavolaiselle toimistolle, kodille ja uudiskohteelle. Suunnittelutoimisto Hiili & Timantin hän perusti vuonna 2019. Apunaan yrityksellä on erittäin kattava yhteistyöverkosto.

“Vaikka vuosien varrella olen päässyt tekemään monia erilaisia suunnitelmia,  valaistus sytyttää minussa sellaisen lisäinnostuksen. Nautin pystyessäni tekemään valaistuksella sellaisia ratkaisuja, joita asiakas ei olisi itse löytänyt tai keksinyt. Valaistussuunnittelu on minulle suunnittelun lisäherkku, jonka lisäarvoa antavasta lopputuloksesta nauttii huomattavan paljon myös asiakas”, Mielonen toteaa.

Mielonen on koulutukseltaan Sisustussuunnittelijat SI:n hyväksymä muotoilija, mikä varmistaa, että hänen tekemänsä suunnitelmat ovat ammattimaisia. Hän on koulutukseltaan muotoilija ja opiskellut valaistussuunnittelua Aalto-yliopiston Valon Arkkitehtuuri -koulutuksessa. Lisäksi Mielonen on Suomen Valoteknillisen seuran jäsen sekä toimii Sisustusakatemian koulutusvastaavana Kuopiossa

“Se, että työni lisäksi opetan suunnittelua, pakottaa minut pysymään valaistuksen ja sisustuksen kehityksen kärjessä ja tarkastelemaan asiakkaidemme töitä kokonaisuuksina. Oppilaitosyhteistyön kautta olen myös saanut Martti Mustosen ja Salli Pasasen meille asiantuntijoiksi. Autamme yrityksiä ja yksityisiä henkilöitä sisustussuunnittelussa ja valaistussuunnittelussa. Visualisoinnissa hyödynnämme 3D-mallinnusta”, Tiina Mielonen kertoo.

Toimintojen valaiseminen

Valaistuksella voidaan tehdä paljon hyvää, mutta myös paljon huonoa. Hyvin tehty valaistussuunnitelma syntyy tilassa tehtävien toimintojen kartoituksesta. Samalla suunnitelma yhdistyy tilaan, ympäristöön ja sisustukseen. Suunnittelutoimisto Hiili & Timantilta saa toimivan valaistussuunnitelman, mutta halutessaan myös tarvittavat laitteet ja toteuttajat yrityksen verkostojen kautta.

“Kartoitamme asiakkaan kanssa, mitä asioita halutaan korostaa ja mitä toimintoja helpottaa. Meidän tehtävänämme on nähdä, miten valo, tila, sisustus ja toiminnot muodostavat toimivan ja miellyttävän kokonaisuuden. Jos suunnittelija ei näe tätä kokonaisuutta, suunnitelma ja tila eivät tule toimimaan”, Mielonen kiteyttää.

Suunnittelutoimisto Hiili & Timantin Mielonen, Mustonen ja Pasanen nauttivat asiakkaista, jotka ymmärtävät käyttää oikeaa asiantuntijaa valaistuksen suunnittelussa. Asiakkaat, jotka luottavat ammattitaitoiseen suunnittelijaan, saavat kotiinsa tai omiin toimitiloihinsa valaistuksen, joka helpottaa kaikkea tilassa toimimista.

“Työmme lähtee asiakkaan kanssa käytävästä keskustelusta. Sitten aloitamme kartoittamisen ja suunnittelun. Usein helpotamme asiakasta tekemällä suunnitelmasta 3D-mallin. Käymme alustavan suunnitelman läpi asiakkaan kanssa. Asiakkaan kommenttien pohjalta hiomme suunnitelman valmiiksi. Autamme asiakasta löytämään kaiken, mitä hän tarvitsee, myös varsinaisen työn toteuttajan”, Mielonen kiteyttää.

Suunnittelutoimisto käyttää sähkösuunnittelijan apua valaistussuunnitelman loppuun hiomisessa. Sähkösuunnittelijan kanssa varmistetaan, että suunnitelma on vietävissä käytäntöön mahdollisimman hyvin ja että se täyttää kaikki turvallisuusvaatimukset.

Maksuton ensimmäinen tapaaminen

Asiantuntijat tekevät Tiina Mielosen johdolla juuri sinun näköisesi valaistussuunnitelman. Ensimmäisessä tapaamisessa saat selkeän arvion valaistussuunnitelman hinnasta ja sen määräytymisperusteista.

“Haluan, että ensimmäinen tapaamisemme on asiakkaalle aina maksuton. Asiakkaan pitää saada ensin tutustua suunnittelijaan. On tärkeää, että tulemme hyvin juttuun, ymmärrämme ja luotamme toisiimme. Siten suunnitelmasta tulee rehellinen, yksilöllinen ja ehjä. Timantti ei ole särkyvää bling blingiä vaan jotain pysyvää. Vain hiilestä voi syntyä kestävä timantti”, Tiina Mielonen kuvailee.

Soita Tiinalle ja sovi aika maksuttomalle tapaamiselle. Tai lähetä sähköposti, jossa kerrot yhteystietosi ja millaisesta projektista on kyse. Viestissä kannattaa myös kertoa, milloin olet parhaiten tavoitettavissa. Täältä löydät kaikki yhteystietomme.

“Teemme valaistussuunnittelua Kuopion ja Pohjois-Savon lisäksi koko Suomen alueella. Teemme kodeista, toimistoista ja liiketiloista miellyttävämpiä ja toimivampia valaistussuunnittelun avulla. Soita minulle ja kerron millaisia kokemuksia asiakkaillamme on ollut ja miksi valaistussuunnitelman tekeminen kannattaa”.

Tiina Mielonen

Sisustusarkkitehti, sisustussuunnittelija SI, valaistussuunnittelija, toimitusjohtaja

050 598 2867
tiina@hiilijatimantti.fi
LinkedIn