Sisustussuunnittelu

Oman kodin tai yrityksen toimitilan sisustuksen ongelmakohtia on usein vaikea nähdä itse. Ammattilaisen näkemystä kannattaa pyytää, kun jokin yksittäinen asia häiritsee, mutta sen muuttaminen ei kuitenkaan poista ongelmaa.

“Kun tilaa, siellä toimivia ihmisiä ja sisustusta ei ole suunniteltu toiminnallisena kokonaisuutena, tila ei ole ehjä eikä siellä ole miellyttävä olla. Suunnittelemattoman sisustuksen riskinä on, että tilaa ei koeta mielekkäänä, merkityksellisenä eikä siten varmasti myöskään yksilöllisenä”, toimitusjohtaja, sisustussuunnittelija SI Tiina Mielonen kiteyttää.

Ehjää ja turvallista suunnittelua

Toistakymmentä vuotta kestäneen yrittäjänuransa aikana Tiina Mielonen on tehnyt selkeän ja toimivan sisustus- tai valaistussuunnitelman yli 3000 pohjoissavolaiselle toimistolle, kodille ja uudiskohteelle. Suunnittelutoimisto Hiili & Timantin hän perusti vuonna 2019. Apunaan yrityksellä on erittäin kattava yhteistyöverkosto.

Suunnittelutoimiston työnjälkeä näkee Kuopiossa muun muassa Ravintola Bokassa sekä Talentreen, Pelastusopiston ja Rouva Mustan toimitiloissa. Yksityiset asiakkaat nauttivat kuopiolaisten sisustussuunnittelijoiden työn tuloksista omien kotiensa rauhassa.

“Olen päässyt näkemään valtavan määrän yritysten toimitiloja sekä jo olemassa olevia että suunnitteilla olevia koteja. Teen töitä kahden ammattilaisen, Jennika Ritalan ja Martti Mustosen kanssa. Autamme yrityksiä ja yksityisiä henkilöitä sisustussuunnittelussa ja valaistussuunnittelussa. Visualisoinnissa hyödynnämme 3D-mallinnusta”, Tiina Mielonen kertoo.

Mielonen on Sisustussuunnittelijat SI ry:n hyväksymä ammattitaitoinen rekisteröity sisustussuunnittelija. Hän on koulutukseltaan muotoilija ja opiskellut valaistussuunnittelua Aalto-yliopiston Valon Arkkitehtuuri -koulutuksessa. Lisäksi Mielonen on Suomen Valoteknillisen seuran jäsen sekä toimii Sisustusakatemian koulutusvastaavana Kuopiossa.

“Teemme suunnittelun kaikki vaiheet erittäin tarkasti ja huolellisesti. Sisustussuunnittelijat SI:n hyväksymänä sisustussuunnittelijana olen todistetusti pätevä varmistamaan, että suunnitelmissani on huolehdittu myös esimerkiksi tuotteiden ja materiaalien soveltuvuudesta ja mitoituksesta”, Mielonen muistuttaa.

Elämä ja työ hyvin suunnitellussa tilassa on helpompaa

Suunnittelutoimisto Hiili & Timantin muotoilijat ottavat tilan haltuun kartoittamalla aluksi asiakkaan tarpeet ja toiveet. Lopuksi he ovat myös mukana luovuttamassa valmiin kohteen asiakkaalle. Nopeimmillaan suunnitteluprojekti toteutuu viikossa, mutta laajemmissa uudiskohteiden toimeksiannoissa suunnittelijat ovat asiakkaan tukena parikin vuotta.

“Autamme parhaiten sellaista henkilöä, joka luottaa ammattilaiseen. On kyseessä sitten oman kodin uudistaminen tai yrityksen toimitilojen suunnittelu, teemme aina töitä ihmiselle. Haastattelun avulla muodostamme tilasta, sen käyttötarkoituksesta sekä siinä asuvien tai työskentelevien ihmisten tarpeista ja persoonista kokonaisnäkemyksen. Sitten suunnittelemme tilan, jossa on parempi olla, elää ja työskennellä”, Tiina Mielonen kertoo.

Kartoituksessa muotoilija selvittää, mihin tilaa käytetään, mitkä asiat tilassa tällä hetkellä toimivat ja mitkä eivät. Tässä vaiheessa Mielosen tiimi yleensä jo saa selkeän käsityksen siitä, millaisilla asioilla tilan toimivuutta voi parantaa. Sen jälkeen tilasta otetaan erittäin huolelliset mitat. Tarvittaessa tila 3D-mallinnetaan.

“Työmme lähtee asiakkaan kanssa käytävästä keskustelusta. Sitten aloitamme mittaamisen ja suunnittelun. Usein helpotamme asiakasta tekemällä suunnitelmasta 3D-mallin. Käymme alustavan suunnitelman läpi asiakkaan kanssa. Kommenttien pohjalta hiomme suunnitelman valmiiksi. Autamme asiakasta löytämään kaiken mitä hän tarvitsee, myös varsinaisen työn toteuttajan”, Mielonen kiteyttää.

Suunnittelutoimisto Hiili & Timantin asiantuntijat ovat tukena koko projektin toteuttamisvaiheen ajan. He varmistavat omalla osaamisellaan, että suunnitelma toteutuu täysimuotoisesti ilman virheitä.

Maksuton ensimmäinen tapaaminen

Suunnittelutoimisto Hiili & Timantin asiantuntijat tekevät Tiina Mielosen johdolla juuri sinun näköisesi sisustussuunnitelman mukavasta ja toimivasta tilasta. Ensimmäisessä tapaamisessa muodostetaan myös selkeä arvio sisustussuunnitelman hinnasta.

“Haluan, että ensimmäinen tapaamisemme on asiakkaalle aina maksuton. Asiakkaan pitää saada ensin tutustua suunnittelijaan. On tärkeää, että tulemme hyvin juttuun, ymmärrämme ja luotamme toisiimme. Siten suunnitelmasta tulee merkityksellinen, yksilöllinen ja ehjä. Timantti ei ole särkyvää bling blingiä vaan jotain pysyvää. Vain hiilestä voi syntyä kestävä timantti”, Tiina Mielonen kuvailee.

Soita kuopiolaiselle sisustussuunnittelija Tiina Mieloselle ja sovi aika maksuttomalle tapaamiselle. Tai lähetä sähköposti, jossa kerrot yhteystietosi ja millaisesta projektista on kyse. Viestissä kannattaa myös kertoa, milloin olet parhaiten tavoitettavissa. Voit myös ottaa yhteyttä lomakkeella.

“Jos etsit hyvää sisustusuunnittelijaa Kuopiosta, ota meihin yhteyttä! Teemme kodin sisustussuunnittelua, sisustussuunnittelua yrityksille ja myös toimistojen sisustussuunnittelua.”

Suunnittelutoimisto Hiili & Timantti toteuttaa myös kalustesuunnittelua yhteistyössä ammattipuusepän kanssa. Kauttamme saat esimerkiksi erikoiskalusteet, mittatilaustuotteet, valaisimet ja portaat.

Tiina Mielonen

Tiina Mielonen

Sisustussuunnittelja SI, valaistussuunnittelija, toimitusjohtaja

050 598 2867

tiina@hiilijatimantti.fi

LinkedIn