Suunnittelutoimisto Hiili & Timantti

Suunnittelutoimisto Hiili & Timantti; sama lähtökohta, eri olomuoto ja lopputulos. Tässä sanaparissa tiivistyy ajatus siitä, mitä hyvällä suunnittelulla voidaan tehdä. Jokainen lähtökohta voi olla lopulta timantti. Hyvän suunnittelun tulee olla merkityksellistä, kokonaisuuden ehjä ja omanlainen.

Vuosien myötä ammattitaito on vahvistunut ja pystymme auttamaan aidosti asiakkaitamme. Emme halua olla tuomassa maailmaan lisää turhaa tavaraa, kertakäyttökulttuuria tai toimia puhtaasti pinnallisten ja materiaalisten arvojen kautta. Me ihmiset tarvitsemme kuitenkin koteja, työ- ja vapaa-ajanympäristöjä. Ei ole ollenkaan turhaa miettiä kuinka niissä viihdymme. Tämä vaikuttaa meidän hyvinvointiimme monelta kantilta.

Koemme, että osaamisemme myötä voimme vaikuttaa tehtäviin valintoihin ja auttaa asiakkaitamme tekemään omannäköisiä, pitkäikäisiä ratkaisuja. Emme usko tuotteen hintalapun kertovan sen arvokkuutta, vaan arvokkuutta tuottaa juuri oikean tuotteen tai ratkaisun löytyminen kyseiselle asiakkaalle. Pidämme tärkeänä, että aina on selkeästi olemassa tavoite, johon asiakkaan kanssa yhdessä päästään. Usein kohtaa tilan, jossa selkeästi aistii, ettei siellä viihdytä niin hyvin kuin olisi mahdollista. Toimimattomuus voi johtua hyvinkin pienestä asiasta, jota on vaikea itse liian läheltä huomata.

Voimme käyttää osaamista ja ammattitaitoa mahdollistaaksemme omalta osaltamme asiakkaillemme hyvän olon niin kotona, työpaikoilla kuin muusta rakennetussa ympäristössä ympärillämme. Haluamme oppia myös lisää. Tulla paremmiksi, jotta löytäisimme mahdollisimman hyvin juuri ne asiat, jotka meihin ihmisiin vaikuttaa.

Tiina Mielonen

Olen valtakunnallisen Sisustussuunnittelijat SI:n hyväksymä ammattitaitoinen ja rekisteröitynyt sisustussuunnittelija. Koulutukseltani olen muotoilija. Olen opiskellut valaistussuunnittelua Aalto yliopiston Valon Arkkitehtuuri koulutuksessa ja olen myös Suomen Valoteknillisen seuran jäsen, jonka kautta mm. päivitän ja kartutan ammattitaitoani ajan tasalle. Olen saanut tehdä tätä työtä yrittäjänä yli kymmenen vuotta.

Sisustussuunnittelulla lähdetään toteuttamaan asiakkaiden unelmia sekä kokoamaan ideat toimiviksi kokonaisuuksiksi. Uskon asiakaskohtaiseen räätälöintiin sekä projektien monipuolisiin toteutusmahdollisuuksiin. Ammattitaitoni sisustus- sekä valaistussuunnittelusta tulevat koulutukseni lisäksi satojen asiakasprojektien kautta, joita olen vuosien aikana yrittäjänä toteuttanut.

Vahvinta osaamistani ovat sisustukselliset kokonaisuudet kodeissa sekä julkisissa tiloissa. Tärkeintä on käytännön toimivuus sekä tilan tunnelma, joka muodostuu kokonaisuutena kaikista yksityiskohdista. Haluan myös ottaa huomioon talon arkkitehtuurin lisäksi kohteen sijainnin ja luonteen. Projekteihin paneudun aina huolellisesti sekä käytännönläheisesti. Haluaisinkin olla mukana projekteissa mahdollisimman alusta asti, jotta pystyn tarjoamaan asiakkaalle mahdollisimman kattavasti osaamistani.

Vahva kokemukseni keittiö- ja kiintokalustesuunnittelussa on yksi osatekijä, jolla pystyn tarjoamaan ratkaisuja toimiviin tilasuunnitelmiin. Minä ammattitaitoisena sisustussuunnittelijana suunnittelen jokaisen kohteen sen omista lähtökohdista, toteuttaen pitkäkestoisia ja muuntautuvia ratkaisuja, joissa näkyy asiakkaan oma persoona.

Rakastan taloja ja koteja! On todella mielenkiintoista ja antoisaa saada olla mukana ihmisten tärkeissä hetkissä, jotka liittyvät kodinmuutoksiin. Koenkin olevani etuoikeutettu saadessani työskennellä alalla, josta oikeasti nautin.