Suunnittelutoimisto Hiili & Timantti

Suunnittelutoimisto Hiili & Timantti; sama lähtökohta, eri olomuoto ja lopputulos. Tässä sanaparissa tiivistyy ajatus siitä, mitä hyvällä suunnittelulla voidaan tehdä. Jokainen lähtökohta voi olla lopulta timantti. Hyvän suunnittelun tulee olla merkityksellistä, kokonaisuuden ehjä ja omanlainen.

Vuosien myötä ammattitaito on vahvistunut ja pystymme auttamaan aidosti asiakkaitamme. Emme halua olla tuomassa maailmaan lisää turhaa tavaraa, kertakäyttökulttuuria tai toimia puhtaasti pinnallisten ja materiaalisten arvojen kautta. Me ihmiset tarvitsemme kuitenkin koteja, työ- ja vapaa-ajanympäristöjä. Ei ole ollenkaan turhaa miettiä kuinka niissä viihdymme. Tämä vaikuttaa meidän hyvinvointiimme monelta kantilta.

Koemme, että osaamisemme myötä voimme vaikuttaa tehtäviin valintoihin ja auttaa asiakkaitamme tekemään omannäköisiä, pitkäikäisiä ratkaisuja. Emme usko tuotteen hintalapun kertovan sen arvokkuutta, vaan arvokkuutta tuottaa juuri oikean tuotteen tai ratkaisun löytyminen kyseiselle asiakkaalle. Pidämme tärkeänä, että aina on selkeästi olemassa tavoite, johon asiakkaan kanssa yhdessä päästään. Usein kohtaa tilan, jossa selkeästi aistii, ettei siellä viihdytä niin hyvin kuin olisi mahdollista. Sisustuksen toimimattomuus voi johtua hyvinkin pienestä asiasta, jota on vaikea itse liian läheltä huomata.

Voimme käyttää osaamista ja ammattitaitoa mahdollistaaksemme omalta osaltamme asiakkaillemme hyvän olon niin kotona, työpaikoilla kuin muusta rakennetussa ympäristössä ympärillämme. Haluamme oppia myös lisää. Tulla paremmiksi, jotta löytäisimme mahdollisimman hyvin juuri ne asiat, jotka meihin ihmisiin vaikuttaa.

Tiina Mielonen

Tiina Mielonen on Suunnittelutoimisto Hiili & Timantin perustaja ja toimitusjohtaja. Yrittäjänä hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus sisustus- ja valaistussuunnittelusta. Mielonen on Sisustussuunnittelijat SI ry:n hyväksymä ammattitaitoinen rekisteröity sisustussuunnittelija. Hän on koulutukseltaan muotoilija ja opiskellut valaistussuunnittelua Aalto-yliopiston Valon Arkkitehtuuri -koulutuksessa. Lisäksi Mielonen on Suomen Valoteknillisen seuran jäsen

“Tärkeintä työssäni on kipinä ja polte. Se, että saan tehdä työtäni hyvällä mielellä ja intoa täynnä. En olisi tässä työssä, jos minulla ei olisi mitään annettavaa asiakkailleni. En tee tusinatavaraa, vaan haluan auttaa ihmisiä tekemällä ehjiä ja yksilöllisiä tiloja, jotka ovat heille tärkeitä ja merkityksellisiä”, Mielonen kertoo.

Yritystoimintansa lisäksi Mielonen pitää ammattitaitonsa terävänä kouluttamalla suunnittelijoita Sisustusakatemiassa. Hän toimii myös jämäkkänä ja innostavana mentorina kolmelle työntekijälleen Jennika Ritalalle, Martti Mustoselle ja Salli Pasaselle.

“Sisustus- ja valaistussuunnittelijan pitää olla asiantuntija, joka osaa ottaa tilan haltuun. Hänen on kuunneltava tarkasti asiakasta ja hänen tunteitaan. Samalla on ratkaisu ongelmaan on nähtävä selkeästi. Meidän tehtävämme on nähdä tila toiminnallisena kokonaisuutena”, Mielonen painottaa.

Mielonen suhtautuu tilaan kuin tilaan paikkana, jossa pitäisi olla hyvä olla. Sellaisia ympäristöjä hän rakentaa osaavan tiiminsä kanssa.

“Hyvä tila pitää ihmisen terveenä. Toimistojen tuottavuuden ja viihtyvyyden välillä on suora yhteys. Ympäristöllä on käsittämättömän suuri merkitys ihmisen hyvinvoinnille.“

Tiina Mielonen
Sisustussuunnittelija SI, valaistussuunnittelija, toimitusjohtaja
050 598 2867
tiina@hiilijatimantti.fi
LinkedIn

Jennika Ritala

Jennika Ritala seuraa herkeämättä sisustussuunnittelun uusia tuulia. Hän on valmistunut Savonialta muotoilijaksi ja suorittaa parhaillaan myös valaistussuunnittelun lisäkoulutusta.

Jennika on äärettömän tarkka ja todella huolellinen. Hän tekee varmaa työtä, jolloin minä pystyn keskittymään enemmän kokonaisuuksien hallintaan. Hänellä on myös uskomaton tietopankki kaikesta uudesta mitä suunnittelun saralla nousee esiin. Hän todellakin seuraa trendejä”, toimitusjohtaja Tiina Mielonen kiittelee.

Alun perin Ritalasta piti tulla arkkitehti, mutta lopulta sisustussuunnittelu vei hänet mukanaan.

“Ehkä minun kiinnostukseni yksityiskohtiin juontaa juurensa arkkitehtuuriin. Mutta vaikka tarkkuus on minulle tärkeää, nautin samalla kaikesta visuaalisuuden vapaudesta ja seuraan sisustussuunnittelun trendejä ja tuotteita intohimoisesti”, Ritala kertoo.

SI:n hyväksymänä suunnittelijana Ritala on pätevä tekemään sisustuksellista suunnittelua, jossa huomioidaan kaikki alan määräykset. Parhaillaan hän opiskelee valaistusta.

“Parasta työssäni on se, kun pääsen auttamaan asiakkaita. Näen työni lopputuloksen ja tyytyväisen asiakkaan. Jos vielä löydän maailmalta jonkin uuden tuotteen ja myös asiakas innostuu siitä, työpäiväni on ollut erinomainen”, Ritala kiteyttää.

Jennika Ritala
Sisustussuunnittelija SI

040 845 6215
jennika@hiilijatimantti.fi
LinkedIn

Martti Mustonen

Martti Mustonen on erikoistunut 3D-mallinnusten ja visualisointikuvien luomiseen. Hän tutustui nykyiseen esimieheensä Tiina Mieloseen opiskellessaan Pohjois-Savon opistossa sisustussuunnittelua. Martti on valmistumassa parhaillaan muotoilijaksi Savonia AMK:sta.

“Törmäsin Marttiin ensimmäisen kerran ollessani sijaisena Pohjois-Savon opistossa. Martti erottui joukosta heti. Kuulen edelleen hänen entisiltä opettajiltaan kommenttia, että Martti oli nopea ja noheva tekijä, josta näki, että hänen kannattaa suuntautua alalle. Martti on helmi, jonka onnekseni sain kalastettua omaan firmaani”, toimitusjohtaja Tiina Mielonen kiittelee.

Mustonen nauttii tietokoneella työskentelystä ja pitää suunnittelun teknisestä puolesta. Kokonaisuuden mallintaminen auttaa häntä ja asiakasta näkemään ehjän kokonaisuuden.

“Minua harmittaa, kun asiakkaat istuvat kotona itsekseen tutkailemassa jotain perinteistä suunnitelmaa ja yrittävät kuvitella miltä suunnitelma näyttäisi oikeasti, mutta eivät saa siitä kiinni. Minua kutkuttaa se, miten 3D-mallinnuksen avulla saadaan asiakkaalle tuotua esille se sisustussuunnittelun kokonaisuus”, Mustonen kertoo.

Työssä parhaita puolia Mustosen mielestä on se, että pääsee tekemään monenlaisten asiakkaiden kanssa hyvinkin erilaisia projekteja. 

“Joissakin projekteissa saa räiskiä, toisessa tehdään jotain todella tarkkaa ja hillittyä. Parasta työssäni on päästä näkemään ja tekemään sisustusuunnittelun kaikkia osa-alueita – myös äärilaitoja”, Mustonen kiittelee.

Martti Mustonen
Sisustussuunnittelija
martti@hiilijatimantti.fi